MALAKAI-Recenzie carte



Malakai-Recenzie carte




„Malakai” este un roman contemporan de dragoste publicat în 2019 al autoarei A. Stephanie.
  Acțiunea acestei cărți este declanșată în momentul în care, protagonista noastră, Hannah, surprinde în drumul ei spre liceu, accidentul de motocicletă al lui Malakai, eveniment ce urmează sa-i schimbe viața. După aceasta ea este pusă în situația de a-l vizita zilnic pentru a-l ajuta să recupereze materia predată la școlă, pierdută în urma absențelor lui acumulate datorită accidentului.
În continuare, firul narativ urmărește cum se dezvoltă relația celor doi care nu are chiar un curs normal datorită lui Malakai ce este copleșit de o depresie ce-l seacă de speranță, înzecită de anumite evenimente ale trecutului. Hannah ajunge să îl cunoască, să se atașeze de el, dar Malakai este poate prea pierdut în propriile probleme pentru a-i putea oferi ei acelaș lucru înapoi.
Această poveste este impărțită în două volume, acțiunea primului întâmplându-se înainte ca cei doi să ajungă împreună, iar cel de-al doilea, după.
Pe parcursul primei cărți se dezvoltă relația celor doi, ajungând de la străini să însemne totul unul pentru celălalt. Tranziția este realizată gradat, apropierea de Malakai nefiind în niciun caz ușoară. Între cei doi se creează un joc de du-te-vino plin de tachinări, glumițe și crizele de nervi a le lui Malakai.
Cea de-a doua, abordează subiecte mult mai profunde, ca cititor, totul îți este dezvăluit și înțelegi circumstanțele didficile ale sitiuației. Fiecare ceartă sau cuvânt frumos au un impact mult mai puternic asupra ta, acum fiind ataşat de cei doi.
Situația este complexă, personajele la fel, scrisul nu este bogat în elemente artistice, lucru care cumva nu-i ia din expresivitate, dar îl face foarte ușor de parcurs, o combinație ce te face să nu poți lăsa carte din mână.
Am auzit prima data de această carte de la o părietenă ce o citise pe wattpad, plecând în scurt timp într-o vacanță unde știam că vor fi slabe șansele să am acces la internet am decis că îmi voi ocupa timpul citind „Malakai”. Din păcate când am vrut eu să o citesc, pe wattpad mai erau disponibile doar primele câteva capitole, autoarea retrăgând restul poveștii pentru a o putea publica. Când am descoperit acest lucru am fost foarte dezamagită, eram așa prinsă în acțiunea cărții că mi a fost greu să accept că nu voi afla ce se întâmplă prea curând. Din momentul acela până când cartea a ajuns pe piață a trecut aproximativ un an, un an în care ocazional verificam dacă nu cumva o pot cumpăra, un an în care mi-a fost greu să-mi iau gândul de la Malakai, un an în care povestea a ramas alături de mine. Am cumpărat-o la două săptămâmi după ce a fost publicată, terminând-o la scurt tim după. M-am convins chiar să citesc și acele prime capitole pe care încă le țineam minte, chiar dacă nu prea îmi stă în fire să recitesc, atâta timp cât încă știu destul de bine ce s-a întâmplat mi se pare un proces destul de anost, dar nu și de data aceasta.
Această autoare româncă a reușit să mă facă să simt anumite lucruri la care chiar nu mă așteptam de la o carte. L-am iubit pe Malakai alături de Hannah, și am suferit alaturi de Malakai pentru Hannah. Mă bucur că au începutr să-și facă apariția astfel de cărți și în literatura românească, făcându-mi şi mai multă plăcere să o susțin.
Cartea aceasta are o însemnătate mare pentru mine reprezentând cartea prin intermediul căreia eu m-am reapucat de citit după o lungă pauză, datorită acestui lucru mereu va rămâne alaturi de mine.
Conflictul nu s-a bazat pe anumite clișee întâlnite la tot pasul, chiar dacă nu pot nega că influențele wattpad-ului nu și-au lasat amprenta asupra acestui roman, nu au copleșit în niciun fel povestea, ea în continuare fiind originală.
Am apreciat micul joculeț de cuvinte pe care autoarea l-a făcut cu numele personajelor, „Hannah” însemnând „binecuvântare”, iar „Malakai”, „îngerul meu”, ambele nume având însemnătate pentru cele întâmplate.
Nu pot spune că acestă carte este perfecrtă, dar nici multe defecte nu-i pot găsi pentru ceea ce ar vrea să fie.
Șfârșitul nu numai că a avut acel elemen al surprizei cât și un impact puternic emoțional, dar a concluzionat întreaga întâmplare într-un mod care m-a impresionat cu adevarat.
Recomand această carte,în special adolescenților, cred că are un mod aparte de a transmite sentimente si trăiri, minților tinere, cât și oricarui pasiont de romantism.
nota:4\5


Poate vrei să citeşti şi:





Comentarii